Rémisztő

2022.03.23. 06:29

Kommentelő szúrta ki a kisfiú ritka betegségét

Édesanyja sem gondolta, hogy betegségre kellene gyanakodnia kisfia haja kapcsán.

Lochlan fekete hajjal született, de pár hónapos korában kihullott. Édesanyja, Katelyn Samples nem aggódott emiatt, mert idősebb fia is elvesztette sötét babahaját, ami helyett aztán tejölszőke nőtt – írta az Insider. Lochlan új tincsei is szőkék lettek, azonban frizurája teljesen kezelhetetlennek, torzonborznak bizonyult, bármit is próbáltak vele csinálni. Mondanunk sem kell, a család sok szúrós tekintetet és megjegyzést kapott, mondván: biztos elhanyagolják a gyerkőcöt.

Az Egyesült Államokban élő asszony később megtudta, hogy a kócos fürtök egy ritka betegség jelei. Az egyik Lochlanről kiposztolt kép alá írta egy kommentelő az Instagramon, hogy diagnosztizálták-e a gyereknél a fésületlen haj szindrómát. Az anyuka persze rögtön megijedt, de a kutatása után kiderült, hogy nincs nagy baj. A bőrgyógyász is megerősítette, hogy az 1973-tól jegyzett betegség ugyan igen ritka, összesen azóta 100 ilyet eset volt, de a kifésülhetetlen frizurán kívül más egészségügyi problémával nem jár. A haj azért tűnik rendezetlennek, mert a hajszálak keresztmetszete háromszög alakú és száraz, ezért kócos és töredezik. Csak szőke hajúaknál és fehér bőrűeknél fordul elő. Serdülőkorban pedig megváltozhat a haj szerkezete – írja a cikk alapján a Bors.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!