jutalomjáték

2020.02.19. 10:59

Őrült tudósként tért vissza Jim Carrey (videó)

A komikus a Dumb és Dumber után ismét dili üzemmódra kapcsolt a Sonic, a sündisznó című filmben.

SONIC LE FILM - SONIC THE HEDGEHOG (2020)

Forrás: AFP/COLLECTION CHRISTOPHEL

Fotó: DOANE GREGORY

Őrült tudóst alakítani mindig nagy öröm, ha valaki olyan szédületes komikus, mint Jim Carrey. A megrázóan közhelyszerű módon nagyjából harminc éve gumiarcúnak titulált színész az Ace Ventura és a Dumb és Dumber után ismét full dili üzemmódban játszik a Sonic, a sündisznó című élőszínészes/animációs vígjátékban, amely mindenki megdöbbenésére sokkal jobban működik, mint azt egyébként egy videójáték-adaptációtól el lehetne várni – írja a hirado.hu.

Az eredeti süni a Sega nevű japán videójáték-gyártó hőse volt, és arról volt nevezetes, hogy szupergyorsan közlekedett, begyűjtötte a bónuszokat, és mindig kivédte a gonosz, világuralomra törő Dr. Robotnyik támadásait. Ez utóbbit alakítja most Carrey a filmben.

A film a kritikusok ítéletei alapján 64 százalékon áll a RottenTomatoes portálon, míg a közönség 94 százalékosra értékeli, és ez igen jó eredmény. Első hétvégi bevétele 70 millió dollár volt Észak-Amerikában, ezzel a negyedik legjobb eredményt produkálta ebben a mozis időtartományban. A kritikusok egybehangzó véleménye, hogy sikerült eltalálni az egyensúlyt: az egykori játék ma már felnőtt rajongói ugyanúgy felhőtlenül élvezni tudják, mint serdületlen gyerekeik, akiket magukkal visznek a multiplexbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!