elismerés

2020.02.16. 16:03

Hősként fogadták az Oscar-díjas Bong Dzsun Hót hazájában

Egy hete négy Oscar-díjat kapott az amerikai filmakadémiától.

South Korean director Bong Joon-ho speaks to the media upon his arrival at Incheon airport, west of Seoul, on February 16, 2020 after his film Parasite won the Oscar for Best Picture. - Bong's movie Parasite -- about the widening gap between rich and poor -- became the first non-English-language film to win Hollywood's biggest prize on February 10, prompting celebrations in South Korea. (Photo by Jung Yeon-je / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jung Yeon-je

Hősként fogadták vasárnap hazájában az Oscar-díjas Bong Dzsun Ho dél-koreai filmrendezőt, akinek Élősködők című filmje négy elismerést is kapott az amerikai filmakadémiától.

„Köszönöm, hogy a hideg idő ellenére ilyen sokan jöttek el fogadásomra” – mondta Bong az Incseoni Nemzetközi Repülőtéren összegyűlt több száz újságírónak, fotósnak és tisztelőjének.

Az Élősködők májusban elnyerte a cannes-i filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát, azóta több ország filmszervezetének és a kritikusok több díját is megszerezte, köztük a Golden Globe-díjat és a brit filmakadémia díját.

Egy hete négy Oscar-díjat kapott az amerikai filmakadémiától, neki ítélték a legjobb filmnek, a legjobb idegen nyelvű filmnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb forgatókönyvnek járó díjat. Az amerikai filmakadémia 92 éves történetében először nyerte el nem angol nyelvű alkotás a legjobb filmnek járó díjat.

„Hosszú utat tettünk meg az Egyesült Államokban és örülök annak, hogy véget ért” – mondta Bong utalva arra, hogy tavaly nyár óta vezette azt a dél-koreai csoportot, amely a film promócióját folytatta az Egyesült Államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!