elismerés

2019.07.01. 19:10

Ralph Fiennes munkásságát díjazzák Münchenben

Ralph Fiennes brit színész-rendező díjat kap hétfőn a Müncheni Filmfesztiválon, amelyen legújabb filmjét, a Rudolf Nurejev táncművészről szóló The White Crow című drámát is bemutatják.

British actor and director Ralph Fiennes poses during an interview given as part of the promotion of his latest movie "White Crow" in Paris on May 30, 2019. (Photo by GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Geoffrey van der Hasselt

A június 27. és július 6. között zajló filmfesztiválon szombaton Antonio Banderas vette át a CineMerit Award elnevezésű díjat, amellyel hétfőn

Az angol beteg és a Schindler listája című filmekből is ismert 56 éves Ralph Fiennes pályafutását ismerik el Münchenben.

Fiennes a fesztivál vendégeként hétfőn közönségtalálkozón vesz részt, majd ezt követően tartják a díjátadó ceremóniát. A díjátadó után levetítik legújabb rendezését, az orosz balett táncos Nurejev életéről készült The White Crow című produkciót.

Ralph Fiennes színészi karrierje az 1980-as években kezdődött, amikor a Royal Shakespeare Company tagjaként számos színpadi szerepet eljátszott.

A nemzetközi elismerést a Steven Spielberg rendezte Schindler listája című filmmel vívta ki, amelyben Amon Götht, a koncentrációs tábor náci parancsnokát alakította.

Sokan ismerik a Harry Potter-filmekből, amelyekben a gonosz varázslót, Voldemortot játszotta.

A Müncheni Filmfesztiválon, amelyen több mint 200 játékfilmet és egészestés dokumentumfilmet mutatnak be,

két magyar alkotást is láthat a közönség: Kárpáti György Mór 1949-ben játszódó Guerilla című történelmi filmjét és Kenyeres Bálint Tegnap című, Észak-Afrikában játszódó drámáját.

A Müncheni Filmfesztivál a Berlinale után a második legnagyobb német nemzetközi filmmustra. A fesztivált 1983 óta rendezik meg évente. Igazgatója 2011 óta Diana Iljine.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!