"globális koalíció"

2018.07.13. 12:48

Harry herceg és Elton John együtt kampányol az AIDS ellen

Mindketten segítenének a betegségben szenvedőknek.

Elton John AIDS-alapítványa bejelentette, hogy a most még nem részletezett tervről a július 24-én, Amszterdamban rendezendő Nemzetközi AIDS Konferencián számolnak be.

A 71 esztendős zenész és a 33 éves Harry herceg is közismert kampányarca a HIV és az AIDS elleni küzdelemnek.

Elton John énekelt Harry herceg édesanyjának, Diana hercegnőnek a búcsúztatásán, és fellépett a herceg és Meghan Markle színésznő esküvőjén is májusban.

Harry herceg édesanyja munkáját folytatva küzd az AIDS-et övező megbélyegzés ellen, és a Sentebale jótékonysági szervezet alapító patrónusaként nyújt segítséget a Leshotóban és Botswanában élő HIV-fertőzött gyermekeknek.

Elton John beszámolt róla, hogy két éve Harry herceggel együtt vett részt a HIV és a fiatalok témájában rendezett fórumon, amely azzal a problémával foglalkozott, hogy egyedül a fiatal korosztályban nő a HIV-fertőzöttek száma, míg a többi korosztályban csökken.

Világszerte 36,7 millió ember HIV-fertőzött az ENSZ UNAIDS programjának 2016-os adatai szerint. Az UNAIDS tavalyi jelentése rámutatott, hogy a HIV-fertőzött férfiak kevesebb mint fele kap kezelést, míg a nőknél 60 százalékos a kezelésben részesülők aránya.

Borítókép: AFP PHOTO / MATTHEW KAY

Ezek is érdekelhetik