Michaela DePrince

2018.03.14. 15:04

Világhírű balerina életéből rendez filmet Madonna

Az MGM stúdió állítólag 2015 óta készül a Taking Flight című filmre.

Madonna attends Billboard Women In Music 2016 at Pier 36 on December 9, 2016 in New York City. | Verwendung weltweit

Az életrajzi dráma Michaela és Elaine DePrince memoárja, a Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina nyomán születik.

A könyv DePrince életét követi nyomon, aki Sierra Leone-i háborús árvából vált világhírű balett-táncossá.

„Michaela útja mélyen megérintett mind aktivistaként, mind művészként” – mondta el Madonna. Hozzátette, hogy a film révén a világ háborús árváira is felhívhatják a figyelmet.

Madonna filmjének forgatókönyvét Camilla Blackett írja. A film producere Leslie Morgenstein, Elysa Koplovitz Dutton, Ben Pugh és Guy Oseary.

Morgenstein elmondta, hogy Madonna filmmel kapcsolatos elképzelése és látomása nagyon meggyőző volt számára, s a produkció világszerte inspirációt nyújt majd a közönségnek.

DePrince-t négyéves korában fogadta örökbe és vitte az Egyesült Államokba Elaine és Charles DePrince. Táncművészetét a First Position című 2012-es dokumentumfilm mutatta be. 17 évesen a dél-afrikai Joburg Balett hivatásos táncosa lett, 2016-ban Beyonce Lemonade című számának videoklipjében láthatta a közönség, jelenleg a Holland Nemzeti Balett szólótáncosa.

Madonna 2008-ban debütált rendezőként a Mocsok és bölcsesség című brit komédiával. Ő írta és rendezte a 2011-ben bemutatott W.E. című történelmi drámát is, amely VIII. Edward angol király és az elvált amerikai asszony, Wallis Simpson kapcsolatát idézte fel.

Borítókép: DENNIS VAN TINE / GEISLER-FOTOPRES / GEISLER-FOTOPRESS / DPA/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!