különleges aukció

2018.02.24. 11:16

Steve Jobs-relikviák kerülnek kalapács alá

Akár 50 ezer dollárért (12,7 millió forintért) is elkelhet Steve Jobs Apple-alapító több mint negyven évvel ezelőtti álláskereső levele, amelyre egy márciusi aukción lehet licitálni - közölte a bostoni RR aukciósház.

Apple chief executive Steve Jobs introduces the iPhone 4 during the keynote address at the Apple Worldwide Developers Conference in San Francisco on June 7, 2010. Jobs showed off the next-generation iPhone that features the ability to shoot and edit high-definition quality video and a crisp higher-resolution screen.

Forrás: AFP

Fotó: Ryan Anson

Akár 50 ezer dollárért (12,7 millió forintért) is elkelhet Steve Jobs Apple-alapító több mint negyven évvel ezelőtti álláskereső levele, amelyre egy márciusi aukción lehet licitálni – közölte a bostoni RR aukciósház.

Az Apple alapítása előtt három évvel, 1973-ban kitöltött jelentkezési űrlapból jól látszik, Jobs mennyire szeretett volna a technológiai iparágban dolgozni.

Az egyoldalas űrlapon a számítástechnika későbbi úttörője a speciális képességeket firtató kérdésre azt írta, elektronikus technológia vagy tervezés, az azonban nem derül ki, milyen állásra jelentkezett.

Az űrlapot helyesírási hibákkal töltötte ki, a névhez Steven jobsot, a címhez reed college-ot írt. Akkoriban egy rövid ideig az oregoni Reed College-ba járt. Telefonja az űrlapra írt válasz szerint nem volt.

Steve Jobs 2011-ben, 56 éves korában halt meg rákbetegségben.

A március 8-ától 15-éig tartó online aukción további két Jobs-relikviára is lehet licitálni: az egyik egy 25 ezer dollárra becsült, a Mac OS X operációs rendszerhez készült használati utasítás Jobs aláírásával, a másik egy szintén aláírt, 2008-ból származó újságkivágás Jobs fotójával, mellette egy cikk, melynek címe: Az új, gyorsabb iPhone 199 dollárba fog kerülni.

Az aukción elárverezik Jimi Hendrix eredeti, aláírt ujjlenyomati lapját is, amely 1969-es torontói letartóztatásakor készült, értékét 15 ezer dollárra becsülik. A rocklegenda 1970-ben, 27 évesen hunyt el, máig tisztázatlan körülmények között.

Licitálni lehet majd Amy Winehouse angol énekesnő férjének, Blake Fielder-Civilnek írt szerelmes levelére, amely a szövegen kívül egy rajzot is tartalmaz: egy szívekkel körülvett krokodilbébit. A levél értékét 4000 dollárra becsülik.

Winehouse alkoholmérgezésben halt meg 27 éves korában Londonban, 2011-ben.

Borítókép: Steve Jobs 2010 júniusában

Forrás: AFP/Ryan Anson

Címkék#steve jobs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!