Lakberendezés

2009.08.02. 14:51

Lenyűgöző installáció Hamburgban

Hamburg híres művészeti múzeuma a Kunsthalle kel életre Daniel Rossa látványos videómunkájában. A "Ha egy ház álmodni tudna" című videóinstalláció a hátteréül szolgáló épület homlokzatát bontja elemeire olyan meggyőző optikai játékkal, minthaez a valóságban történne.

BAMA

A projekt koncepciója egy optikai csalódás létrejötte, melynek témája maga a vetítővászonként használt épület. Az elképesztően látványos videón az épület elemeire bomlik, különböző részletei emelkednek ki a térbe, fordulnak át, alakulnak újjá.

A különleges 3 dimenziós animáció elején, mint Gulliver Liliputban egy gigantikus kézpár zongorázza végig a burkolat elemeit. A geometrikus elemek lebontása, a homlokzat széthajtása és a belső tér bemutatása olyan élethű, mintha ez maga a valóság volna. Az egész film olyan összetett és mesteri, mint egy Leonardo tervrajz, csodás grafikával, hatásos látványelemekkel és megannyi utalással és tisztelgéssel az építészet és a geometria tudománya előtt.

A cikk folytatása, további képek és videó a Lakáskultúra oldalán >>>

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!