Kultúra

2008.12.17. 08:43

Karácsony fénye

Ahogy már megszokhattuk, december első napjain új ruhát ölt magára a kecskeméti főtér illetve a sétálóutca.

Bene Bence és Baráth Tamás 7.c

Most is gyönyörű ruhát vett fel. Pókhálószerű terével, a fák ágait kiemelő fényfüzérével, hópelyhekkel díszített karácsonyfájával, gyerekvasútjával s más mókás játékával, butikjaival, lágy zenéjével csodálatos élményt okozott nekem.

A család mellett tölteni a karácsonyt az otthon melegében, megnyugodva, karácsonyfát díszíteni, a kandalló mellett kibontani az ajándékokat, mind a 4 gyertyát meggyújtani a koszorún, s sorolhatnám még, milyen sok jó dolgot ad a karácsony.

Ez a család, a szeretet ünnepe, ez, melyben a lélek megtisztulva, gondtalanul ünnepel. Ilyenkor a lelkünk, a szívünk felszabadul, és lángra gyúl. Ez a karácsony fénye.

December 20-án kicsit előre pörgetjük az idő kerekét – ezen a napon iskolánk karácsonyi műsorát a Kecskeméti Katona József Színházban tekinthetjük meg. Tanulóink már a tanév eleje óta készülnek erre a hagyományosan színvonalas eseményre.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!