Kultúra

2016.10.10. 07:28

Szüreti mulatsággal köszöntötték az őszt Petőfivárosban

Címkék#Kecskemét

Nótaszóval kísért lovaskocsis felvonulással, szüreti játékokkal, mustkóstolással és színpadi programokkal ünnepelték a lombhullás évszakának beköszöntését a szüreti mulatság résztvevői Petőfivárosban szombaton.

Koós Kata

Szüreti játékokkal, tánccal és szőlődarálással köszöntötték az őszt a Petőfivárosi Sokadalom résztvevői szombaton. A rendezvény során lovasszekerek vonultak végig a városrész utcáin, melyeken nótaszóval ünnepelték a legszínpompásabb évszak érkezését. A tetszetős paripák vezette fogatok közül a fonott sörényű, pöttöm pónik vontatta szekér örvendett a legnagyobb népszerűségnek a látogatók körében.

A délután folyamán a gyerekek kapták a főszerepet: szüreti fajátszótérrel várták őket a szervezők, ahol számos szülő is lelkesen próbálgatta ügyességét lengőtekében, minigolfban és célba dobásban.
A kézműves sátorban ötletes krumpliállatok és termésnyakláncok készültek, a nagyobb gyerekek pedig szüreti olimpián mérhették össze tehetségüket zsákfutásban és rönkhajításban.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] További fotókért kattintson a képre! Fotók: Koós Kata
[/caption]

A „Mosolygós gyermekek órája” című program során néptáncbemutatót tartottak az Egyetértés utcai óvodások, az SOS Gyermekfalu lakói, valamint a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és AMI tanulói. A „Tehetséges fiatalok órájában” pedig színpadra lépett a 2 and the Half trió és a TST Tánc és Aerobic Stúdió táncosai.

Az ebéd gulyáságyúban rotyogott: a Kunbaracsi Polgárőrség séfjei gulyáslevessel kínálták a megjelenteket.
A résztvevők megismerkedhettek a szőlő sutulás fortélyaival: vidáman kóstolgatták a frissen préselt, édeskés mustot.
A rendezvény során színpadra lépett többek között a Jóni Zenekar, a Szentkirályi Táncegyüttes, a Kereki Nótások, a Kecskeméti Táncegyüttes, valamint a Katona József Színház művészei is.
A szüreti mulatság utcabállal zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!