Kultúra

2016.10.05. 14:40

Századik előadásukon lépnek színpadra

Az Egy csók és más semmi című darab szombati esti előadásával jubileumhoz érkezik a Fészek Színjátszó Egyesület, hiszen ez lesz a társulat századik fellépése.

Tapodi Kálmán

– Egy nagyszínház életében talán nem különleges, de nekünk, amatőr komédiásoknak hatalmas boldogság, hogy századik alkalommal tudunk egy kis örömöt adni, mosolyt csalni a közönség arcára – mondta el Nemesné Garas Klára, aki 2007-ben vette át az egyesület vezetését, de mindemellett megmaradt a társulat súgójának is.
A centenáriumi darabot a szeptemberi Majsa Napok idején mutatták be, de a hatalmas siker miatt, immár harmadszor adják elő Eisemann Mihály-Halász Imre-Békeffi István kétfelvonásos színdarabját.

Valamikor az 1930-as éveket követően több színjátszó csoportja is volt a településnek, s ezt a hagyományt kívánták feleleveníteni tizenhárom éve az egyesület alapítói. Az első előadásukat a művelődési központ 40. születésnapján tartották, amikor Lőrinc Miklós: Királynő kedvence bohózatát adták elő. A tizenegy fős társulat összetétele azóta többször is változott, a legutóbbi „leltár” során huszonhat színjátszót számláltak. Az Egy csók és más semmi pedig a harminchetedik színdarab, amit bemutattak.
– Mi amatőrök vagyunk, az amatőrség minden bájával és hátrányával. Sok helyen vendégszerepeltünk már a környéken, de eljutottunk Vasvárra, a színjátszó fesztiválra is. Bevallom egy-egy színdarab próbái nem csak vígsággal teltek, hiszen minden karakterért, jelenetért keményen meg kellett dolgoznunk. A társulat tagjai, munka mellett, a szabadidejüket feláldozva járnak próbálni, díszleteket készíteni, „színházat csinálni”, amiért a cserébe legnagyobb elismerés számunkra is a közönség szeretete és tapsa. Hogy meddig tart mindez nem tudjuk, de most nagyon boldogok vagyunk mindannyian, hogy ehhez a jubileumhoz eljutottunk – fogalmazott Nemesné Garas Klára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!