Kultúra

2016.10.24. 11:24

Próbálják az évad nagyoperettjét

Javában tartanak a Mágnás Miska próbái a kecskeméti Katona József Színházban. Az évad nagyoperettjének bemutatója november 18-án lesz.

Mihályka Gyula

A Mágnás Miska a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve. Először 1916-ban mutatták be, dalai (pl. Cintányáros cudar világ, Hoppsza Sári) hatalmas slágerekké váltak. Sikerét szatirikus, mulatságos történetének és az örökzöld slágereknek köszönheti, nem véletlen, hogy időről időre színpadra kerül.

A darabban a Korláthy-birtok melletti vasútépítkezés mérnöke, Baracs Pista egy vásárban beleszeret a parasztálruhás grófkisasszonyba, Rollába. A gróf estélyt ad, mert szeretné elérni, hogy a vasút az ő birtokán haladjon keresztül. Baracs az estélyen ráismer Rollára, és tréfából a távollévő gróf Eleméryként mutatja be inasát, Miskát. Rolla viszonzásul cselédlányát, Marcsát öltözteti be Eleméry grófnőnek. Miska és Marcsa öltözéke, viselkedése az úri világ karikatúrájává válik. Megérkezik az igazi Eleméry, aki felvilágosult, modern ember, és a mérnök mellé áll a Baracs kontra Korláthy vasútépítési ügyben.

Főbb szerepekben: Réti Erika, Kőszegi Ákos, Csapó Virág, Sirkó László, Nagy Viktor, Zayzon Zsolt, Pál Attila, Aradi Imre, Jablonkay Mária, Váry Károly, Puskás Gyula, Sirkó Anna, Patyi Szilvia. Díszlettervező: Debreczeni Borbála. Jelmeztervező: Tihanyi Ildikó. Koreográfus: Barta Dóra. Zenei vezető: Károly Kati. Koreográfus-asszisztens: Frigyesi Tünde és Katonka Zoltán. Súgó: Arató Andrea. Rendezőasszisztens: Tóth Kata. A produkció rendezője Rusznyák Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!