Kultúra

2016.08.13. 19:23

Négypatkós lovardában a gyerekek

Hat éve indult a mezőgazdasági szakközépiskola tangazdaságában a lovastábor.

Vajda Piroska

– Félve indítottuk el a tábort, de az aggodalmunk már az első évben elszállt, amikor láttuk, milyen nagy az érdeklődés. Azóta töretlen lelkesedéssel szervezzük meg évről-évre. Ami meglepő volt számunkra, hogy főként kislányok érdeklődnek a lovak iránt. Valószínűleg a kisfiúkat inkább az autók és a motorok vonzzák – nyilatkozta lapunknak Rózsa Pál az iskola igazgatója. Szerinte, a tábor azért is népszerű, mert a szülőnknek is fontos, hogy a gyerek természetközelben töltsék a szabadidejüket. A városi gyerekek nem csak a lovakkal ismerkedhetnek meg a táborban, hanem a tangazdaságban nevelt malacokkal, birkákkal és baromfikkal is. Megtanulják, hogy az állattartás hatalmas felelősséggel jár, nem elég szeretni az állatokat, azokról minden nap gondoskodni kell. A táborban képzett szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel, de a diákok is besegítenek a foglalkozások lebonyolításába.

A változatos programok mellett a lovagláson van a legnagyobb hangsúly. A gyerekek idén már a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség által négypatkósra minősített lovardánkban gyakorolhatták a lovaglást – tette hozzá az igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!