Kultúra

2016.08.14. 17:56

Háromkerekűek randevúja az erdőben

Az oldalkocsis motorosok különös világába csöppenhettek a hétvégén az érdeklődők Félegyházán, ahol a városi Parkerdő harmadik alkalommal adott otthont a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozónak.

Vajda Piroska

A résztvevők meghallgathatták az oldalkocsis világjárók túrabeszámolóit, magyar oldalkocsi építők előadásait, mint például Illés Csaba, a dönthető, Schwenker típusú fogatok hazai szakértője prezentációját.

Ónodi Árpád főszervező elmondta, a rendezvény történetében először jelentek meg külföldi kiállítók, abból is rögtön három. A német Motek és BVHK, valamint a holland Tripteq oldalkocsi manufaktúrák képviseltették magukat. A találkozón először rendezték meg az épített motorok összejövetelét.

Az oldalkocsisok több alkalommal is megmutatták magukat a városban, hogy azok is részesei lehessenek ennek a különös életérzésnek, akik nem tudtak kilátogatni a Parkerdőbe. Ebből a megfontolásból a motoros kaszkadőrbemutatót is a városi sportcsarnok parkolójában rendezték meg. Volt is nagy sikere a bravúros motoroskoknak. Több százan drukkoltak az IZS-Teamnak, hogy sikerüljön rekordkísérleltük. Hatan utaztak egyszerre a háromkerekűn.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!