Kultúra

2015.12.21. 18:28

Ötszázan kóstolták meg a süteményt

Nem múlhat el falukarácsony hatalmas torta nélkül. Ez már megszokott a településen. Ezúttal az elmúlt évinél is nagyobb torta készült.

Szentirmay Tamás

Oroszi Hajnalka cukrász erdei gyümölcsös, gesztenyés, csokis, és citromos ízekből álló tortát álmodott meg idén. Az emeletes torta hossza 185, szélessége 100 centiméter volt. Több mint 8 órát töltött a konyhában Hajnalka, mire elkészült vele, és a legtöbb ideje a díszítésre ment el.
Az ízletes süteményhez a cukrász felhasznált 200 tojást, 10 liter tejszínt, 3 kg marcipánt, 10 kg cukrot, 6 kg lisztet, 10 liter tejet, hogy csak a nagyobb tételeket említsük. Közel 500-an kóstolták meg a finom tortát, volt aki repetát is kért belőle.

A falukarácsony alkalmából változatos műsort is láthattak az érdeklődők a művelődési ház nagytermében. Főleg helyiek mutatták be tudásukat, a népes közönség előtt, de a környező településekről is érkeztek fellépők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!