Kultúra

2015.12.17. 11:45

Élő betlehem a főtéren

Minden óvodás a jászolban fekvő kis Jézust szerette volna megsimogatni szerdán Kecskemét főterén, miután újra élő betlehem díszíti a Szent Miklós templom melletti Romkertet.

Zsámbóki Dóra

A Wojtyla Barátság Központ karöltve a Porta Egyesülettel és a Szenteste Alapítvánnyal évek óta megörvendezteti a kecskemétieket ezzel a látványossággal, ahol élő szereplőkkel és élő állatokkal, pónival, kecskével, szamárral, birkával jelenítik meg a betlehemi istálló meghittségét. A főtéri élő betlehem az idén december 16-18-ig várja a látogatókat. Hasonlóan az elmúlt évekhez idén is a helyi iskolák, óvodák csoportjai adják elő karácsonyi műsorukat a betlehem előtt.

A megnyitót szerdán délelőtt tartották, Mák Kornél Kecskemét alpolgármestere és Dr. Jeney Gábor kecskeméti Római Katolikus főplébánia plébánosa szólt az egybegyűltekhez, a Ferenczy Ida óvoda Hosszú utcai óvodásai, valamint a Pálmácska óvoda nagycsoportosai műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. A három nap során a látogatók megnézhetik a Piarista általános iskola 5/b osztályának karácsonyi műsorát, a Segítők Segítői Baráti Társaság zenés karácsonyi műsorát, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola diákjainak karácsonyi előadását, és a Szent Imre Katolikus Óvoda Őzike csoportjának karácsonyi műsorát. Az élő betlehem december 18-án, délután fél 5-kor a Kodály Zoltán vegyeskar karácsonyi műsorával zárul.

Tudta-e?

A kecskeméti élő betlehem helyszínének kiválasztása azért is stílusos, mert a Szent Miklós templom (Barátok temploma) eredetileg ferences templom volt és az első betlehemet is maga Szent Ferenc, a ferences rend alapítója építette, az itáliai Greccióban 1223-ban, hogy a látogatókat minél inkább a karácsony eredeti ünnepére hangolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!