Kultúra

2015.03.19. 13:04

Középpontban a tűzoltók munkája

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság Szikrától a hamuig címmel a 8-13 éves korosztály és a 14-18 éves korosztály számára alkotói pályázatot hirdetett meg.

baon.hu

„Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt alkotói pályázat a tűzoltókat helyezi a középpontba. A pályázóktól a tűzoltók beavatkozását bemutató kép és/vagy hanganyag elkészítését és benyújtását várják” - olvasható a közleményben.

Korcsoportonkénti kategóriák:

plakát (A4-es méretű szabadkézi rajz, festmény vagy fotó),
hanganyag (15 másodperc),
rövidfilm (30 másodperc),
számítógépes alkalmazás.

A pályázatra kreatív ötleteket várnak a megyei tűzmegelőzési bizottság honlapjának tervére, vagy facebook profil tervére, illetve androidos alkalmazások terveire vonatkozóan is. A pályaművek feldolgozható témái között szerepelhetnek például a tűzhelyen felejtett étel-, ágyban dohányzás-, gépjárműből kidobott  égő dohányszármazék-, CO mérgezés-, letakart hősugárzók-, nem megfelelő szinten (pincében vagy padláson) tárolt PB palackok-, kandallóból kipattanó szikra-, az erdőtüzek -, tűzrakóhelyek-,  avar és kerti hulladék égetésének-, kerti grillsütő használatának-, szalonnasütés-, bográcsozás veszélyei,  a menekülési útvonalakat elzáró, túlzsúfolt lépcsőházak veszélyei, a mustgáz veszélyei, gázvezeték rongálások megelőzése.

Benyújtás módja:  
Elektronikus úton: a [email protected] e-mail címre, vagy
Postai úton: a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság postacímére (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.)
Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, életkor (a pályázat beérkezési határidő napján betöltött életkor), e-mail cím. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell, amely itt letölthető.
Beérkezési határidő: 2015. május 29.
Díjazás: a bírálóbizottság a korcsoportokon belül kategóriánként 3-3 alkotást díjaz; az első helyen díjazott alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is!
Eredményhirdetés: 2015. június 5. (megyei), 2015. június 12. (országos)
További információ: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ügyfélszolgálatán: a [email protected] e-mail címen, vagy a 76/ 502-014-es telefonszámon kérhető.

A pályázat kiírása elérhető:  http://bacs.katasztrofavedelem.hu/hirek/2505-alkotoi-palyazat

Az országos pályázat fővédnöke Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, a megyei pályázaté Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes megyei igazgató, a Bács-Kiskun Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke lesz. A megyei bírálóbizottságot Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója vezeti majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!