Kultúra

2014.10.26. 11:31

Áron a trombita királya

Címkék#solt

A solti Szűcs Áron ismét bizonyította: kiválóan trombitázik. Ment, fújt és bejutott az országos döntőbe.

Sebestyén Hajnalka

Az ifjú tehetség remekül szerepelt a közelmúltban megrendezett XIII. Országos Lubik Imre Trombitaverseny Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyei területi válogatóján Szegeden, amelyen Soltot és a Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát képviselte. Hosszas felkészülés, kemény, kitartó munka, sok lemondással járó időszak előzte meg a versenyt. Áron több hónapon át, kitartóan gyakorolt, a sikeres felkészülését Nagy Máté tanár segítette. Az elért sikerhez Rácz Dóra zongoratanár zongorakísérő munkája is elengedhetetlen volt.

Áron megtanulta az I. korcsoport nem könnyű kötelező darabját és egy szabadon választott darabot kotta nélkül. A darabok zeneileg is szépen formálódtak, és biztosan szólaltak meg a szegedi válogatón. A magas színvonalú versenyen a fiatal trombitás megállta a helyét az erős mezőnyben. A válogatón összesen húsz versenyző indult, fele az I. korcsoportban. A közönség soraiban helyet foglaló felkészítő tanár, anyuka, de még a szolfézs tanára is lélegzetvisszafojtva hallgatta és izgulta végig mind a két darabot, majd elégedettséggel és hatalmas büszkeséggel párosult megkönnyebbüléssel tapsoltak a végén.

Az eredményhirdetésig lassan peregtek a percek, de a jutalmat már kiérdemelte a kis trombitás, hiszen a cél a jó szereplés volt. A közeli gyorsétteremben a „Trombita királyának” avatta tanára, ami büszkeséggel és örömmel töltötte el Áront. A verseny végére már csak az maradt, hogy kihirdessék a pontszámokat. Áron pontszáma az elmúlt évek tendenciáit tekintve továbbjutást jelentett, de nem bízták el magukat a végleges döntésig. Az öröm óriási volt, amikor megérkezett a hivatalos eredmény, amely szerint ismét országos versenyen mérettetik meg egy solti növendék, melyet hamarosan Zalaegerszegen rendeznek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!