Kultúra

2014.09.21. 09:49

Keménylebbencs Benke Laci bácsival

Tizedik alkalommal rendeztek főzőversenyt értelmi sérülteknek Kecskeméten. 2005-ben még csak a helyieket hívták meg, de a következő évtől már a megye egész területén meghirdették a találkozót.

H. I.

Így egyre több értelmi fogyatékosokat gondozó intézmény, szociális otthon és egyesület csatlakozott a kezdeményezéshez. Ezúttal már tizenkét csapat érkezett a főzőversenynek otthont adó ÁFEOSZ Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolába, voltak résztvevők Tassról, Kiskunhalasról, Soltról, sőt Csongrád megyéből, Szegedről is.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Díjazták a legpikánsabb ételeket is
[/caption]- Én nem szeretek enni, nézzetek csak rám! Nálam se a súllyal van probléma, hanem a magasságommal, de azt a hosszú sapka ellensúlyozza - viccelődött a csapatokat üdvözölve a várva várt Benke László - Laci bácsi - többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrász, a főzőverseny zsűrielnöke. Aki Mikszáthot idézve azt is hozzátette: "a fehér asztal mindig a béke szigete, ahol népek, nemzetek sorsa dől el, de a miénk is".

A csapatoknak keménylebbencset és tiramisut kellett készíteniük, de a terítést, az asztal díszítését is figyelte a zsűri, emellett díjazták a legpikánsabb, legfantázadiúsabb ételeket is. A legfontosabb persze a jó hangulat és a sok örömteli találkozás volt. A végén még táncmulatság is kerekedett.

Ezek is érdekelhetik