Kultúra

2014.09.16. 12:02

Fogatok és csikósok vonultak Tiszakécske utcáin

Harmincnégy fogat, huszonkét csikós vett részt a szüreti felvonuláson, amit szombaton tartottak Tiszakécskén.

Sz. T.

A menet a lovas pályától indult és oda is tért vissza, közben elmentek Kerekdombra és Óbögre is. Útközben kétszer is megáztak, de ez cseppet sem zavarta a vonulókat. A megálló helyeken néptáncosok szórakoztatták az érdeklődőket. A város központjában fúvós zenekar vezette fel a felvonulókat. Este a lovas pályán felállított sátorban Tiszakécske is felkerült a Magyar Értékeke térképére. A térképen kézlenyomatukat hagyhatták azok, akik számára az értékek jelentik a közösség egységének és erejének alapját. A helyszínen elhelyezett kódexbe beírhatták gondolataikat az értékőrzés fontosságáról. Elsőként Kovács Ernő, megyei kormánybiztos írta le gondolatait és látta el kézírásával a kódexet, majd pedig dr. Polyák József alpolgármester. Az aláírók egy sorszámozott kártyát is kaptak, melyen rajta volt ujjlenyomatuk.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az eső sem riasztotta vissza a felvonulókat
[/caption]

Az este hagyományos bállal zárult, ahol Vadas László és zenekara húzta a talpalávalót, miközben a Szentkirályi Tánccsoport műsorát is megnézhették a jelenlévők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!