Kultúra

2014.07.24. 07:01

Olimpiai bajnok az Ars Nova Énekegyüttes

Címkék#Kecskemét

A kecskeméti Ars Nova énekegyüttes kategóriában aranyérmet és olimpiai bajnoki címet, a Kortárs zene kategóriában aranyérmet nyert.

baon.hu

A legnagyobb kórus világversenyt, a Kórusolimpiát (World Choir Games) kétévente rendezik. Az idei versenynek Európa 2014. évi Kulturális Fővárosa, Lettország fővárosa, Riga adott otthont július 9-19. között. Az olimpia 5 kontinens, 53 ország énekkarainak részvételével, közel 27 ezer résztvevővel minden idők egyik legnagyobb szabású kórustalálkozója volt.
Nemzetközi hírneve és 2008-as olimpiai bajnoki címe alapján a kecskeméti Ars Nova Énekegyüttes az elsők között kapott meghívást a rigai Kórusolimpiára, a verseny győztesek (Champion’s Competition) szekciójában való versenyzésre.

A világranglista 4. helyén álló Ars Nova nemcsak Kecskemétet, de Magyarországot is képviselte az eseményen az Énekegyüttes és a Kortárs zene kategóriákban. Az énekkar július 17-18-án lépett színpadra. Kiss Katalin vezetésével a kórus teljesítménye mindkét kategóriában elnyerte mind a közönség, mind pedig a nemzetközi zsűrik elismerését. Az Ars Nova az Énekegyüttes kategóriában aranyérmet és olimpiai bajnoki címet, a Kortárs zene kategóriában aranyérmet nyert. A magyar himnusz így egyetlen egyszer felcsendülhetett az olimpián a kecskeméti kórus tiszteletére.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Két éve egy kecskeméti fellépésen
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!