Kultúra

2014.07.19. 15:08

Nagykőrösi művész a nemzetközi toplistán

Papp Elek nagykőrösi fotóművész magas kitüntetésben részesült az Egyesült Arab Emirátusok nemzetközi fotószalonján.

Miklay Jenő

A PSA Gold Medált és Trófeát az Emír kulturális főtanácsadójától vette át. Papp Elek az egyik legjobb és legismertebb optikus, optometrista, kontaktológus Magyarországon. Fotóival pedig 55 országban több mint 700 díjat nyert.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége Év Fotográfusa címét és a Magyar Fotóművészek Világszövetsége az Év Fotóművésze díját is háromszor nyerte el, ami után a Világszövetség az Örökös Fotóművész díjat adományozta neki. Művészeti tudását 2011-ben a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség – FIAP a legmagasabb szakmai elismeréssel, a Master FIAP címmel ismerte el.

Idén Papp Elek ismét az Amerikai Fotográfusok Szövetsége legjobb 25 fotóművészt felsoroló világranglistája (Who’s Who in Photography) első helyére került a nagyformátumú fekete-fehér papírkép kategóriában. A kisméretű fekete-fehér papírképek versenyében is első lett. Az elmúlt években már tizenötször került fel a PSA toplistáira, és a magyar fotográfusok közül elsőként két egymást követő évben háromszor lett világelső.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!