Kultúra

2014.01.12. 11:41

Élményszerűen tanulnak a pénzügyekről

A kor kihívásaira válaszolva a kecskeméti Kertvárosi Általános Iskola az új Nemzeti Alaptantervhez igazodva ebben a tanévben csatlakozott a Citi Pénzügyi Oktatási Programhoz.

Sebestyén Hajnalka

Ennek keretében a pedagógusok továbbképzésen vettek részt, melynek keretében a résztvevőkben kialakult egyfajta vállalkozói szemlélet, mely lehetővé teszi, hogy munkájuk során a tanulók vállalkozói kompetenciáját kialakíthassák, fejlesszék. A képzés során olyan módszereket sajátítottak el és gyakoroltak, amely lehetővé teszi a vállalkozói ismeretek élményszerű oktatását.

A programot az iskola a felsősök számára a technika tantárgyba integrálva adaptálta. – Tanulóiknak lehetősége nyílik arra, hogy a korszerű technológián alapuló, innovatív oktatási stratégiákat és tananyagot felhasználva, megismerkedjenek a családi költségvetés, a bevételek és költségek, a hitelek és kockázatok, a megtakarítások és befektetések, a kínálat és szükségletek, a piac és verseny koncepcióival. Olyan ismereteket és készségeket sajátíthatnak el, mint például a tudatos pénzkezelés, a döntéshozatal, a csapatmunka. A képzésben résztvevő tanulók valós diákvállalkozásokat hozhatnak létre – tudtuk meg Kulcsár Marianna igazgatótól.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] kecskemét, kertvárosi, pénzügy, oktatás
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!