Kultúra

2013.12.04. 17:20

Fotóival a lovas világkupához csinált kedvet

Címkék#Szavazások

Somogyi György számára nyilvánvaló: szépségben és tisztességben a nővel és a lóval nem kelhet versenyre más.

Miklay Jenő

Az idei, múlt héten megrendezett lovas világkupán ismét Bács-Kiskun megyei fotográfust, jelesül Somogyi Györgyöt kértek fel a szervezők: válogatott fényképeivel népszerűsítse a külföldieknek a versenyt rendező házigazdát, Magyarországot. A fővárosi konferencia központban látható tárlat anyaga többnyire a Kiskunságban készült. Némely fotó szürrealista látomás, miként a ködös múltból előbukkanó Szilágyi Erzsébet, Mátyás király édesanyja, vagy az alkonyati fényű pusztában elkapott álomszerű pillanatok.

A Kiskunság fotográfusának is aposztrofált művész meggyőzni szeretne mindenkit fotósorozatával arról, ami számára nyilvánvaló: a magyarság ősidők óta kétféle lényt magasztalt leginkább szépségben és tisztességben: a nőt és a lovat. Somogyi Györgynek ez a második országimázst befolyásoló fotókiállítása. Két éve a Papp László Sportarénából indítva országos vándortárlaton láthatták az érdeklődők hasonló témájú fotográfiáit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!