Kultúra

2013.12.06. 19:57

Egyházi kitüntetést kapott a tanárnő

Címkék#Kecskemét

Benda Kálmán-díjban részesült a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgató-helyettese, Félixné Oravecz Márta.

Sebestyén Hajnalka

A magas rangú egyházi kitüntetést minden évben kiváló szakmai, emberi, hitbéli tulajdonságok alapján ítélik oda a pedagógusoknak. A tanárnő a napokban vette át a díjat a Dunamelléki Református Egyházkerület közgyűlésén Budapesten.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Félixné Oravecz Márta
[/caption]

– Nagyon megható volt számomra az ünnepi díjátadás, de ennél sokkal jobban elérzékenyültem otthon a diákok köszöntésekor. A hétindító áhítaton a gyerekek énekszóval fejezték ki tiszteletüket, elismerésüket. Amikor megtudtam, hogy elnyertem a díjat, az első gondolatom az volt, hogy mennyi mindent csinálhattam volna még jobban. A díjátadáskor méltatták az elmúlt több mint negyedszázados pedagógiai munkámat, s akkor magam is elcsodálkoztam, mi mindent tettem és elértem munkám során. A díj pedig most még inkább igényességre, még jobb teljesítményre sarkall – mondta Félixné Oravecz Márta.

A magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő 1998 óta tagja a refis tanári közösségnek. Lelkesen, szakmai igényességgel felkészülve adja át a magyar nyelv és irodalom szeretetét tanítványainak. Munkája elismeréseként 2006-ban Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatától az Év Tanára kitüntetést kapta. 2013-ban a városi versmondó verseny tanári díját vehette át értékközvetítő és közösségformáló tevékenységének elismeréseként.
Kollégái elmondása szerint a tanárnőt szakmai alázat és fegyelem jellemzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!