Kultúra

2013.10.07. 20:11

Szép korúakat köszöntöttek

Ünnepi klubfoglalkozást tartott az idősek világnapja alkalmából a Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Egyesülete.

Galambos Sándor

Az együtt töltött évekre, évtizedekre emlékeztek a hétvégén az egykori kiskőrösi helyőrséghez kötődő katonák és családtagjaik. Az idősek világnapja alkalmából tartott rendhagyó klubfoglalkozás résztvevőit Duchai Józsefné nyugállományú bv. őrnagy, az egyesület titkára fogadta, majd a soltvadkerti iskola 8. osztályos tanulója, Kurcz Alexandra és a kiskőrösi végzős gimnazista, Markó Ákos énekkel, gitárzenével, Kóka Sándorné pedig egy novella felolvasásával köszöntötte az egyesület tagjait.

A megjelentek nevében Gottfried Béla nyá. ezredes, a klub elnökhelyettes kívánt egészséges, hosszú életet egykori bajtársainak, majd gratulált a születésnapjukat ünneplőket. Az egyesület vezetősége Életút és végzett munka ezüst emlékplakettet tüntette ki a 85. életévét betöltött Nagy István nyá. alezredest és Oláh Imre nyá. törzszászlóst, Árpa Lajosnénak és Benács Józsefnének pedig 80 születésnapjuk alkalmából egy-egy bronz plakett adományozott.   

A katonai hagyományok ápolása, a hősi sírok gondozása, a Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Egyesületében, a közösség érdekében huzamos időn át végzett áldozatos tevékenysége elismeréséül Vanyur Tibor mérnök ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka emléklappal köszönte meg Nagy István nyá. alezredes munkáját. Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka emléktárggyal tüntette ki Jakab József nyá. főhadnagyot, Kovács Imre nyá. rendőr főtörzszászlóst, Fábi János nyá. zászlóst és Szipőcs Pétert. A kiskőrösi klub kollektívája ugyancsak emléktárggyal köszönte meg Duchai Józsefné nyugállományú bv. őrnagy, Melher Sándor nyá. őrnagy, Szakács Lászlóné nyá. zászlós és Kóka Sándorné közösségépítő munkáját.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nagy István nyugállomány alezredesnek Durgó Tamás százados adta át az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokának emléklapját.
[/caption]

Az ünnepség hivatalos részét órákig tartó baráti beszélgetés követte. A rendezvényen részt vett többek közt és Horváth János, Kiskőrös alpolgármestere, Csaba Tibor mérnök alezredes, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj törzsfőnöke, Durgó Tamás százados, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodavezetője, a városi rendőrkapitányságot pedig Rapcsák Róbert alezredes képviselte.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!