Kultúra

2013.10.18. 17:04

Egyéni és csapatsikerek a rajzpályázaton

Címkék#Kecskemét

Sikert sikerre halmoznak a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola ifjú képzőművészei.

Zsámbóki Dóra

A Csúzdi Szabó Erika művésztanár vezetésével a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola keretében tevékenykedő diákok az elmúlt három évben tíz nemzetközi és mintegy harminc hazai pályázaton vettek részt. Számos diák kapott oklevelet, elismerést, tárgyjutalmat.
Idén két japán pályázaton tíz diák alkotását állították ki és díjazták kiemelt arany, arany, ezüst, bronz éremmel.
A Nemzeti Fejlesztési, az Emberi Erőforrás, a Vidékfejlesztési minisztériumok által kiírt országos pályázatokon két alkalommal voltak sikeresek, három fődíjat és tíz különdíjat hoztak el.

Csütörtökön a Cseh Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége képviseletében Helena Bambasová rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, valamint Milan Peprník konzul tett látogatást a Szent Imre iskolában, hogy személyesen adja át a 41. Lidicei Nemzetközi Gyermekrajzpályázat díjait. Czirkos Vince egyéni eredményéért, míg a beküldött festészeti anyagért csoportos díjat kaptak Bank Vencel, Benics Bianka, Hegyi Réka, Hegedűs Tamás és Parádi Petra.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A cseh nagykövet adta át a díjat a Szent Imre iskolában
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!