Kultúra

2013.08.18. 19:56

Már javában próbálnak A falra

Címkék#Kecskemét

A Pink Floyd zenésze, Roger Waters az SOS Gyermekfalvak 15 lakójával lép fel augusztus 25-én a budapesti Puskás Ferenc Stadionban.

Popovics Zsuzsanna

A három felkért gyermekfalu között szerepel a kecskeméti is, ahol már javában tart a lázas készülődés, hogy a kiválasztottak a legjobb formájukat hozzák A fal című szuperprodukcióban. Az előadás kedvezményezettjei is az a három gyermekfalu lakói lesznek, ahonnan 15 gyermek tagja lehet a koncertkórusnak.

– Nem kis izgalom kerítette hatalmába a kecskeméti falu lakóit, amikor ki kellett válogatnunk a gyerekek közül azokat, akik esélyesek lehetnek arra, hogy színpadra léphessenek – tájékoztatta lapunkat B. Kata, a kecskeméti gyermekfalu munkatársa. – Fő kiválasztási szempontok voltak a mozgás, ének és természetesen az egyéb közösségi munkában való részvétel. A lehetséges jelölteknek először is levetítettük A fal című filmmusicalt, hogy egyáltalán tudják, miről is szól, hisz számukra ez már történelem. A vetítést követően arról beszélgettünk, hogy a háború után hogyan épült fel a berlini fal és hogyan szakított szét családokat. Sokunk számára sem ismeretlen, hogy a gyermekkori élmények milyen mélyen érinthetnek bennünket akár sok év múlva is, illetve hogy milyen különböző irányokba vihetik el életünket.

A táncpróbák már napok óta zajlanak. A kecskeméti Grapevine Táncklub egy tehetséges táncosa tanítja a kiválasztott kórustagoknak a tánckoreográfiát, az előadás videóanyaga alapján. A próbák jó hangulatban telnek, miután a résztvevők nagyon ügyesek, és szinte már a harmadik nekifutásnál élvezték a mozgás és a tánc örömét. A felkészülés folytatódik tovább, mivel mind a gyerekek, mind nevelőik azt szeretnénk, ha minél gördülékenyebben és ügyesebben sikerülne a vasárnapi produkció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!