Kultúra

2013.07.08. 11:47

Őrült hajókkal a Dunán

Második alkalommal tartottak Duna-parti partit a tassi üdülőtelepen szombaton.

Popovics Zsuzsanna

Délelőtt felavatták a Tassi Kulturális Egyesület által kialakított strandröplabda, valamint strandfoci pályákat. A homokos aljzatú, kapukkal és hálókkal felszerelt pályákat önerőből, társadalmi munkában hozta létre a 22 tagú egyesület. A civil szervezetet egy kivétellel nők alkotják, ám férjeik is besegítenek mind a munkába, mind a programszervezésbe.

A partiszervezők idén is kitettek magukért. A frissen felavatott pályákon labdás versenyek zajlottak. A strandfocira nyolc csapat nevezett, a legeredményesebbnek járó trófeát a Labda-Rúgó formáció nyerte el. A röplabdások között hölgyek is szép számban szerepeltek. Itt négy csapat közül az XXL lett a körverseny győztese.

A színpadon kulturális műsor szórakoztatta a közönséget, a gyerekek játszóparkban kalandoztak. Délután Nömös falusi olimpián mérték össze erejüket a környék legerősebb emberei. Négy versenyszám volt: traktorgumi forgatás, zsákcipelés (benne 70 kg árpával), petrencerúd-tartás, „Lökd meg a kecskét”-játék.

A legnépszerűbb attrakció az őrült hajók versenye volt. Három hajó állt rajthoz, legénységüknek több százan szurkoltak a töltés mentén. A Zűrhajók (férfiak) bizonyult a leggyorsabb vízi járgánynak, ezt követte a Hullámtörő (lányok), harmadikként pedig a Dunafaló (fiúk) ért célba. Valamennyi csapatot ajándékkal jutalmazták a szervezők.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Zűrhajót biciklipedálokkal hajtotta a legénység
[/caption]

Popovics Zsuzsanna A Zűrhajót biciklipedálokkal hajtotta a legénység -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!