Kultúra

2013.05.30. 11:13

Elköszönt a közgyűlés a rektortól

A kecskeméti képviselő-testület csütörtöki ülését megelőzően díjakat adott át dr. Zombor Gábor polgármester.

H. I.

A Kecskemét Városért Oktatási Díjat Bendéné Kiss Edit, a Lánchíd Utcai Általános Iskolája és Orbán Edit, a Katona József Gimnázium tanára vehette át. A Kecskemét Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért Díjat prof. dr. Belina Károly, a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának dékánja kapta. A Kecskemét Közművelődéséért Díjra Bodri Ferenc festőt, grafikust találta érdemesnek a testület. Az Ifjúság a Közösségért Díjat az Egészséges Életmódért Hit- és Sport Alapítvány kapta (az elismerést Radics Kálmán elnök vette át). Kecskemét Ifjúságáért Díjas Szabó Zsuzsanna, a Kecskeméti Református Gimnázium matematika-német szakos tanára lett, míg a Kecskemét Sportjáért Díjat Boronkay Péter világbajnoki bronzérmes és európa-bajnok paratriatlonistának nyújtotta át Zombor Gábor.

A közgyűlés ajándékkal köszönt el dr. Danyi Józseftől, a Kecskeméti Főiskola rektorától, aki július elsejétől nyugdíjba vonul.
Köszöntötték a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapatot, amely megnyerte a másodosztályú bajnokságot és feljutott az élvonalba, valamint a Kádár Kecskeméti RC férfi röplabdacsapat tagjait, akik ezüstérmesek lettek az NB I-es bajnokságban. Szintén kijutott a tapsból a rotterdami Eco-marathonon szereplő GAMF-os autóépítőknek és a Kandó Kálmán Szakiskola Electric-Kandó csapatának is.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bodri Ferenc
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!