Kultúra

2013.05.17. 15:17

A Katona-gimisek tudtak a legtöbbet a színházról

A kecskeméti iskolások a megyeszékhely teátrumának múltját és jelenét is ismerik.

Popovics Zsuzsanna

Fotó: BUS CSABA

Ez jó játék! – kiáltott fel a verseny hevében egy diák a Színházi Körkép vetélkedőn. Valóban az volt, két órán keresztül röpködtek a kérdések és zömmel a helyes válaszok a Színészek az Ifjúságért Alapítvány szervezte megmérettetésen. A kecskeméti középiskolákból 13 csapat nevezett, ebből 12 versengett a Kamaraszínházban, szerda délután. A színház iránt érdeklődő fiatalok frappánsan költöttek verset, activitiztek, ismerték fel filmbejátszások alapján a Katona József Színház társulata által játszott színdarabokat. A három fős csapatok kitettek magukért, a megszerezhető ötven pontból sokan gyűjtöttek negyven fölötti pontszámot.

A téma a kecskeméti teátrum múltja és jelene volt, a vetélkedő törzsanyagát az évad ifjúsági bérletelőadásai adták: Doctor Herz, Chioggiai csetepaté, A vihar. A vetélkedőt Hegedűs Zoltán, a Színészek az Ifjúságért Alapítvány elnöke vezette, a zsűri feladatát Sirkó László színművész és Németh Virág dramaturg látta el. A kilenc fordulós vetélkedő eredménye: 1. helyezett: Vastaps csapat (Katona József Gimnázium, Dráma tanulmányi csoport); 2. helyezett: Páratlan hármas csapat (Bányai Júlia Gimnázium); 3. helyezett: BAB csapat (Katona József Gimnázium, Dráma tanulmányi csoport).[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A téma a kecskeméti teátrum múltja és jelene volt
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!