Kultúra

2012.08.26. 22:18

Zajos siker Baján

Címkék#Baja

Helikopterzajától, robbanásoktól és vastapstól volt hangos Baja főtere két éjszakán át. A Miss Saigon musicalt pénteken és szombaton is bemutatták, ma pedig pótolják a vasárnap elmaradt előadást.

baon.hu

A Miss Saigon egy hétre beépült Baja életébe, ugyanis a Szentháromság teret lezárták, zajlottak a színpadi próbák és a 4000 férőhelyes nézőtér építése. Délutánonként helikopterek röpködtek a belváros felett, a produkció előkészítésének részeként.

Kerényi Miklós Gábor rendezésében látványos és izgalmas előadásokat élvezhetett végi a publikum. A vietnámi háborúban játszódó szerelmi történetet a hatalmas színpadon több száz fős szereplőgárda adta elő. A zenés darab dramaturgiájában fontos szerepet kaptak a hang- és fényeffektusok, a közönség ha akarta volna sem vonhatta ki magát hatásuk alól.

A premier végén a közönség állva tapsolta meg a produkciót, a hangos előadás zajos sikert aratott.
A darabban komoly szerepet vállaltak a helyi színjátszó fiatalok is. Az előadás két főszerepét váltott szereposztással mutatták be, pénteken Szabó P. Szilveszter és Vágó Zsuzsi, szombaton pedig Mészáros Árpád Zsolt és Dancs Annamari játszotta a professzort, illetve a Kimet. Chris szerepében Dolhai Attilát, Johnként pedig Feke Pált láthatta a közönség.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A rendező szerint a zenés népszínházé a jövő
[/caption]

A Miss Saigon természetesen nem csak a bajaiaknak szólt, rengeteg néző érkezett a környező vagy távolabbi településekről, városokból. Néhány napig még biztosan beszédtéma lesz Baján a musical, ami a Csodálatos Baja elnevezésű programsorozat részeként érkezett a városba.
Kerényi Miklós Gábor rendező szerint nagy szükség volna a bajaihoz hasonló kulturális kalandokra. Véleménye szerint ugyanis a zenés népszínházé a jövő.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Pump Károly fotója
[/caption]

Ma lesz az esőnap

Az Miss Saigont vasárnap az időjárási előrejelzések miatt nem adta elő a társulat. Jó döntés született, a kezdés időpontjára megérkezett az esti időromlás. A vasárnapi előadást a hétfői esőnapon, augusztus 27-én pótolják, a vasárnapi jegyek érvényesek a 20.30-kor kezdődő előadásra.

baon.hu Ma lesz az esőnap Az Miss Saigont vasárnap az időjárási előrejelzések miatt nem adta elő a társulat. Jó döntés született, a kezdés időpontjára megérkezett az esti időromlás. A vasárnapi előadást a hétfői esőnapon, augusztus 27-én pótolják, a vasárnapi jegyek érvényesek a 20.30-kor kezdődő előadásra. A rendező szerint a zenés népszínházé a jövő Pump Károly fotója -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!