Kultúra

2012.08.15. 21:48

Új plébános a gyülekezet élén

Címkék#kiskőrös

Augusztus 1-től, Seffer Attila a kiskőrösi Szent József Római Katolikus Plébánia vezetője. A 31 éves lelkipásztor három évig a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony (Ó-)templomban szolgált káplánként.

Barta Zsolt

– Atya honnan származik, és hogyan alakult a papi hivatása?
– Hívő kerekegyházi katolikus családban nőttem fel, ahol természetes volt a vasárnapi szentmisén való részvétel. Tanulmányaimat a kecskeméti Kocsis Pál Szakközépiskolában végeztem, majd Pécsett szereztem 2004-ben környezetmérnöki oklevelet. Teológiai tanulmányaimat pedig a Szegedi Hittudományi Főiskolán végeztem. Gyermekkoromtól közel állt hozzám az oltárszolgálat, de a pécsi évek alatt kristályosodott ki az Isten velem kapcsolatos terve.

– Félegyházán azt mondják, hogy a gyerekek szinte mindig megtöltötték a diákmisén a padokat. Igaz ez? Nem sajnálja, hogy ott kellett őket hagyni?
– Gyakran voltak 100-120-an is. Mindig szeretettel gondolok rájuk, és továbbra is itt élnek a szívemben, de a papszenteléskor tett engedelmesség következtében, ott kell végeznem a lelkipásztori munkát, ahol az elöljáró meglátása szerint szükség van rám.

– A mai rohanó világban hogyan lehet behívni az embereket a templomba?
– Az elszemélytelenedő világban óriási éhség van az emberekben a személyes áldozathozatalra is kész, krisztusi szeretetre. Ezzel a szeretettel, közvetlenséggel törekszem az embereket Isten felé vezetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!