Kultúra

2012.08.29. 20:52

Színházi előadások a határ menti településen

A napokban a madarasi Petőfi Sándor Művelődési Házban mutatták be a helyi színjátszók a Hotel Bogaras című bohózatot. Az amatőr színházi társulat megalakulásáról és terveiről a színészi végzettséggel rendelkező Északi Péter adott tájékoztatást a baon.hu-nak.

Juhász Jenő

– Társulatunk 2011. december 7-én jött létre Juhász István, Madaras polgármesterének köszönhetően. Ő keresett fel, hogy kamatoztassam színész végzettségemet és ehhez felajánlotta a művelődési ház használatát. A társulat első "megbízatása" egy előadás volt, melyet a Madarasi Napokra kellett elkészítenünk. Decemberben megkezdődött a toborzás, és a színészképzés, tréning, beszédtechnikai foglalkozások, amelyeket a Shakespeare Színművészeti Akadémián tanultak alapján tartottam. A három hónapos tréning egy kísérleti előadással ért véget, amely végül önálló színházi előadássá nőtte ki magát. Az utolsó felvonás című bohózatot két alkalommal mutattuk be telt ház előtt. Ezek után kezdtünk bele a „nagy munkába”, a Hotel Bogaras, recepció! című komédiába, amelyet szintén két alkalommal mutattunk be a Madarasi Napokon. De ezt a darabot még előadjuk, legközelebb október 13-án. Mindemellett gőzerővel készülünk a karácsonyi előadásra.

– Társulatunk 10 állandó taggal dolgozik, emellett folyamatosan keresünk újabb, főként férfi színjátszókat. Csak a saját darabjaimmal dolgozom, az előadásokat magam rendezem. A költségvetésünk minimális, bár ez a díszleteken, kellékeken és a jelmezeken nem látszik. Igyekszem modern, minden generációt szórakoztatni képes, elgondolkodtató és néhol bizony a társadalom fogyatékosságait leplezetlenül bemutató előadásokat létrehozni. Másfelől szeretném megteremteni a színházi kultúrát ebben a régióban, megismertetni és elérhetővé tenni azok számára is, akik nem engedhetik meg magunknak, hogy utazzanak a legközelebbi kőszínházig.  [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Fotó: Máté György
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!