Kultúra

2012.08.22. 16:23

Londonban is előadják az Egérfogót

Hivatalosan is megkezdődött a 117. évad a kecskeméti Katona József Színházban.

Sebestyén Hajnalka

Cseke Péter igazgató szerdán tartotta meg az Évadnyitó Társulati Ülést, mely hagyományosan Petőfi költeményével indult, amit Kiss Jenő színművész adott elő. Ezt követően Cseke Péter köszönetet mondott mindenkinek a nyári fellépésekért: három este az Arborétumban adták elő a Passiót,  Gyulán háromszor a Chioggioi Csetepatét, valamint két előadásuk volt az Udvarszínházban is.

A direktor tudatta a társulattal, hogy 2013 áprilisában Londonban adják elő az Egérfogót, abban a színházban, ahol 60 éve játsszák angolul a darabot.

Az évednyitón a szokásokhoz híven köszöntötték az új munkatársakat, és számba vették, hogy kire számítanak a következő szezonban. Sirkó László a közelmúltban egy műtéten esett át, jól van, várhatóan szeptember végén már színpadra léphet. A rendezők sorában több új név is szerepel, mint Verebes István, Benedek Miklós és Zsótér Sándor.

A színészek csapatát „újoncként” Dobó Enikő egyetemi hallgató erősíti majd.  A Hangtárba érkezett Halász Péter, Laurer Tamás, díszlet- és jelmeztervező asszisztens lett Gyarmati Dóra. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Együtt a társulat, kiosztották a szerepeket
[/caption]

Az idei évad még inkább közönségbarát lesz – ígérte Réczei Tamás művészeti vezető. A többi között látható lesz majd a Hangyaboly, a Lesz Vigasz, a Bors néni, a Doctor Herz, a Chioggiai csetepaté, a Páratlan páros és A vihar. A szereposztásokat szintén a társulati ülésen ismerhették meg a színészek.

Az évadnyitón részt vett a Magyar Posta képviselője, aki arról számolt be, hogy nagy sikerrel fut a színészbélyeg programjuk. Ennek keretében a kecskeméti színházban játszó színészekről is hamarosan bélyeg készül, melyek bevételének egy részét jótékony célra fordítják.

Sebestyén Hajnalka Együtt a társulat, kiosztották a szerepeket -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!