Kultúra

2012.08.26. 22:08

Kínai testvérvárosra tehet szert Félegyháza

Kiskunfélegyháza és a kínai Liupanshui település közötti testvérvárosi kapcsolat létrehozása miatt tett látogatást a napokban Kínában Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere, aki országgyűlési képviselőként a kínai-magyar interparlamentáris munkacsoportnak is tagja.

Vajda Piroska

A leendő kínai testvérváros népessége nemcsak Félegyházáét haladja meg, hisz egyharmad-magyarországnyi lélekszámmal bír, 3,2 millió ember él ott.

– Azért döntöttem úgy, hogy saját költségemen felvállalom ezt az utat, mert szükségesnek látom Kiskunfélegyháza és térsége számára újabb munkahely teremtési lehetőségek felkutatását – mondta el sajtótájékoztatóján a polgármester. Míg Kínában a lakosság száma miatt kevés az előállított élelmiszer, addig Kiskunfélegyházának és a térségnek jelentős mezőgazdasági készletei vannak, ez mindenképpen közös találkozási pont lehet a két település között – hangsúlyozta a városvezető. Megtudtuk, Kapus Krisztián előadás keretében mutatta be a helyi, térségi gazdasági, kulturális és turisztikai fejlesztési elképzeléseket.
A két város vezetője az együttműködési szándékról emlékeztetőt írt alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!