Kultúra

2012.08.31. 18:32

Kilenc elsős kezdi a tanévet a csikériai iskolában

Tegnap délelőtt iskola-átadással egybekötött tanévnyitót tartottak Csikérián.

Juhász Jenő

Az iskolai ünnepségen több mint száz vendég, helybéli diák és szülő vett részt. Neszvecskóné Bugány Erika polgármester asszony beszédében a beruházással kapcsolatban elmondta, hogy az iskola felújításának a tervei már öt éve is megvoltak, de a sikeres pályázatnak később jött el az ideje.

Tavaly decemberben aláírták a támogatási szerződést, idén márciusban fogtak hozzá a kivitelezési munkákhoz, és augusztus közepére fejezték be. Az iskola felújítására 85 millió forintot költöttek uniós támogatásból. Mintegy négymillió forintért taneszközöket, bútorokat és táblákat is tudtak vásárolni.

Csikéria az államtól kapott normatív támogatás mellett évente 12-14 millió forintot költ az intézmény működtetésére. Az évnyitón is napirenden volt a kérdés: hogy meddig működhet az iskola a csökkenő gyereklétszám és a település helyzete jelentette nehézségek közepette. Az új tanévet hetven tanulóval kezdik meg, kilenc elsőssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!