Kultúra

2012.05.22. 21:10

Világszámok a Magyar Nemzeti Cirkusz műsorán

Látott már tevéken átugráló lámákat? És macskát, amelyik azt csinálja, amit a gazdája mond? Hát olyan nőt, aki nem egy, de öt labdával "dekázik" egyszerre, ráadásul fekve? Megérkezett Kecskemétre a Magyar Nemzeti Cirkusz.

Zsámbóki Dóra

Egyik ámulatból a másikba eshettek azok, akik ellátogattak a kecskeméti Vízmű domb mellett felállított Magyar Nemzeti Cirkusz sátrába. A tegnapi nyitó előadáson a Jászai Mari-díjas Richter József cirkuszigazgató - aki a Monte-Carlo-i Cirkuszfesztivál nagydíjas artistája és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetettje is - 70 fős utazó társulata világszínvonalú műsort mutatott be idén is Kecskeméten.

A Magyar Nemzeti Cirkusz - a világ nagynevű cirkuszporondjait is megjárt - ifjú sztárja, Richter József Jr. dinamikus zsokészámán kívül spanyol magasiskola lovaglással is elkápráztatta a több száz fős közönséget. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Egyedülálló levegőszámokkal is szórakoztatták a közönséget
[/caption]

Közép-Európa legnagyobb utazócirkuszának manézsában félszáz idomított állat is bemutatkozott. A táncoló lovakon kívül tevéken átugró lámát, két lábon sétáló lovat, a fizika törvényeire fittyet hányó artistákat ugyanúgy láthatott a közönség, mint idomított kiscicákat és nagymacskákat. Utóbbiakból rögtön hét is érkezett a megyeszékhelyre: Redi Cristiani Olaszországból ugyanis ennyi hatalmas bengáli tigrissel mutatott be lélegzetelállító produkciót. A kubai állami cirkusz vendégművészei a vérpezsdítő salsa show mellett ugrókötél- és egyedülálló levegőszámokkal szórakozatták a közönséget, de a pódiumról természetesen nem hiányozhatott Sandra, a híres elefánt sem. 

Marad még a cirkusz

Aki lemaradt a Magyar Nemzeti Cirkusz 18. évadának kecskeméti premierjéről, annak sem kell búsulnia. A világszámokkal kecsegtető előadást a hét végéig hétköznaponként 18 órától tekintheti meg a nagyérdemű, míg a cirkusz művészei szombaton és vasárnap 15, illetve 18 órától is várják a közönséget. A búcsúelőadás pünkösd hétfőn 15 órakor lesz.

Zsámbóki Dóra Marad még a cirkusz Aki lemaradt a Magyar Nemzeti Cirkusz 18. évadának kecskeméti premierjéről, annak sem kell búsulnia. A világszámokkal kecsegtető előadást a hét végéig hétköznaponként 18 órától tekintheti meg a nagyérdemű, míg a cirkusz művészei szombaton és vasárnap 15, illetve 18 órától is várják a közönséget. A búcsúelőadás pünkösd hétfőn 15 órakor lesz. Egyedülálló levegőszámokkal is szórakoztatták a közönséget -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!