Kultúra

2012.04.17. 18:01

Várják a bödönhajót is

Hartán felavatták a közel ötvenmilliós beruházással elkészült hajósmúzeumot és képtárat.

V. B. J.

A régi református iskola évszázados épületében kialakított kiállítóhely időszaki tárlatán a településhez kötődő alkotók - Köhler Péter festő-, és szobrászművész, Hartai Henrik festőművész, Fish Kovács László fafaragó-, és népi iparművész, Kaszt Erika festőművész, Szabó Bianka festőművész, Csóti Károly festőművész, Weibel Imre festőművész, Farkas Zsófia iparművész - munkái tekinthetők meg.

A Templom utcai épületben állítják majd ki azt a bödönhajót, amit 2003-ban találtak Dunapataj és Harta között, a Duna-felsőzátonyi szakaszánál. A szinte teljes egészében konzerválódott, egy fatörzsből faragott hajót a  XVIII. században még naponta használhatták. Az elképzelések szerint a kiállítótérben három-négy havonta cserélődnének a tárlatok és kamarakoncerteknek is helyet adhatna a képtár.  [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ötvenmilliós beruházással valósult meg a hajósmúzeum és képtár
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!