Kultúra

2012.04.20. 18:48

Önkéntesek tisztították meg a városszéli utcákat

Volt aki középiskolai búcsúvacsorája helyett inkább a szemetet szedte Kecskemét városrehabilitációs övezetében. A Föld napjára készültek a fiatal önkéntesek.

Zsámbóki Dóra

Egy hétre elég cigit összeszedtem már csikkekben – mondta az egyik önkéntes szemétszedő pénteken a kecskeméti Kórház utca végén. A város szélén a csikkeken túl törmelék, fél pár cipők, de még női bugyi is került az önkéntesek zsákjába. Tavaszi takarítást tartott az Add Magad Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti ifjúsági csoportja: Kecskemét városrehabilitációs övezetében több utcát is megtisztítottak a szeméttől. A Szultán utca, Zsinór utca, Mezei utca, Zöldfa utca négyszögében tucatnyi önkéntes szorgoskodott.

Az április 22-i Föld napjához kötődő akcióról Provaznik Anna, a szemétszedés egyik szervezője elmondta: a hulladéktól megtisztított terület a jövőre már gyakorlatban is megvalósuló városrehabilitációs övezet egyik akcióterülete. – A Máltai is benne van közreműködő, támogató szervezetként ebben a nagy projektben, melynek keretében a térség közterei és épületei meg fognak újulni – fűzte hozzá az önkéntes, akitől megtudtuk: a Mezei utca és a Zsinór utca sarkán egy nagy közösségi ház is épül majd, amit a Máltai Szeretetszolgálat fog működtetni. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A környék lakói csak szóban támogatták az akciót
[/caption]

Provaznik Anna hangsúlyozta: szemétszedő akciójukat a környéken élők is támogatták – bár a helyszínen tapasztaltak szerint leginkább csak szóban. – Azt mondták, szeretettel várnak minket, fogadják ezt a gesztust tőlünk. Hívtuk őket is természetesen, azt mondták majd meglátják – tette hozzá az önkéntes. A város középiskolásai közül többen szívesen megfogták a munka végét. Az Angolkisasszonyoknál végzős Budai Beatrix és Molnár Netta például elmondta: nekik a szemétszedés idején éppen a középiskolás búcsúvacsorájukon kellett volna lenniük, de az elhanyagolt területek megtisztítását fontosabbnak érezték.

Zsámbóki Dóra A környék lakói csak szóban támogatták az akciót -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!