Kultúra

2012.04.13. 19:21

Kilenc érmet hoztak haza a diákok

Négy arany, két ezüst, és három bronz érmet értek el a szakmunkás diákjaink a tegnap befejeződött Szakma Kiváló Tanulója Verseny budapesti döntőjén.

B. Zs.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ( MKIK) rendezte országos megmérettetésben 38 szakma 293 döntős diákja mérte össze a tudását. Parragh László, az MKIK országos elnöke elmondta, hogy az országos verseny presztízse évről évre nő, szerdán kezdődött rendezvényen, mintegy 13 ezren fordultak meg. Többségükben olyan diákok, akik vagy pályaválasztás előtt állnak, vagy akik a döntős barátaiknak érkeztek szurkolni az ország különböző városaiból.
Bács-Kiskun megyéből 23 fiatal jutott be a verseny szakmai döntőibe, közülük kilencen csillogó érmekkel térhettek haza.

Első helyezést ért el: :
Kasza Tamás bútorasztalos és Szabó Zoltán Ádám fodrász (Kiskunfélegyházi Szakképző  Intézmény és Kollégium Kossuth Lajos Középiskolája és Szakiskolája)
Horváth László bútoripari technikus ( Baja, Jelky András Szakképző  Iskola és Kollégium),
Bukovszki Zsolt kőműves ( Kecskemét, Kecskeméti Műszaki Szakképző  Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Gáspár András Szakközépiskola  és Szakiskolája).

Második helyezést értek el:
Polyák Klaudia Vivien műszaki cikk eladó, Kecskemét, Lestár Péter Egységes  Középiskola, Szakiskola és Óvoda,
Ujhelyi Tünde szakács, Kecskeméti Humán Középiskola,  Szakiskola és Kollégium Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari  Szakközépiskola és Szakiskolája


A dobogó harmadik fokára léphetett fel:
Szatmári Attila Sándor burkoló, Ádám Patrik Gázfogyasztóberendezés-  és csőhálózat-szerelő és  Szénási Zoltán Tamás mechatronikai műszerész.
Ők mindhárman a Kecskeméti Műszaki Szakképző  Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskolája diákjai.

Az eredményhirdetés után a Kecskeméti Gold Dance táncegyüttes mutatkoztak be. Az 50-es 60-as évek amerikai slágereire épülő műsor fellépőinek többsége orgoványi és páhi fiatal volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!