Kultúra

2012.04.06. 15:02

Kik a legjobb matekosok?

Ezen a héten zajlott Kecskeméten a 23. Országos Zrínyi Ilona és Gordiusz Matematikaverseny döntője. Az ünnepélyes eredményhirdetés pénteken zajlott a Rákóczi-iskolában.

Popovics Zsuzsanna

A területi fordulókban 60 ezer diák versenyzett, az országos döntőbe a legjobb 623 tanuló jutott és mérte össze tudását. Ezen a versenyen pillanatok alatt kell kiválasztani a lehetséges válaszok közül a megfelelőt, így a matematika tudás mellett a reagáló képesség és a koncentráció is számít az írásbeli feladatok megoldásánál. A háromnapos rendezvényen a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány gondoskodott a résztvevők térítésmentes utazásáról, ellátásáról, továbbá a szabadidős, kulturális programjaikról.

Az emlékérmeken, okleveleken túl az első helyezettek egy része laptopot, másik része asztali számítógépet kapott ajándékul, a kiemelkedően teljesítők meghívást kaptak a nyáron rendezendő Mátrafüredi Matematika Táborba.
Megyénk matekosainak ezúttal egyik versenyben sem sikerült dobogós helyet szerezniük. A megyei fordulók alapján viszont a Bányai Júlia Gimnázium (Kecskemét) lett a legeredményesebb vidéki 8 osztályos gimnázium.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Akit nevén szólítottak, büszke lehetett tudására, örülhetett jutalmának
[/caption]

Az országos döntőben a 8. osztályosok között 6. helyezést ért el Bodnár Levente (Kecskeméti Református Általános Iskola), 8. helyezést ért el Szebellédi Márton (Bányai Júlia Gimnázium, Kecskemét); a 9. osztályos gimnazisták között 4. helyezést ért el Bogáromi Dávid (Bibó István Gimnázium, Kiskunhalas); a 11. osztályos gimnazisták között 5. helyezést ért el Juhász Balázs (Bolyai János Gimnázium, Kecskemét); a 12. osztályos gimnazisták között 8. helyezést ért el Róth Csaba (Baksay Sándor Református Gimnázium, Kunszentmiklós).

Popovics Zsuzsanna Akit nevén szólítottak, büszke lehetett tudására, örülhetett jutalmának -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!