Kultúra

2012.04.22. 21:08

Kecskét fejtek a Föld napján a romkertben

A sajtkésztés rejtelmeibe is betekintést nyerhettek azok, akik ellátogattak vasárnap a Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért (MÁK) és a Kecskeméti Ifjúsági Otthon Föld napi rendezvényére.

Zs. D.

A sajt alapanyagát Boróka, a jámbor kecske szolgáltatta: rajta tanulhatták meg a kecskefejés mikéntjeit a résztvevők. Tejből és a környezettudatosságra fogékony látogatóból is akadt elég a Romkertben. A rendezvényen részt vett a kecskeméti Szatyor Közösség is, melynek tagjai természetes anyagok segítségével - például hagymahéjjal - vászontáskákat festettek a látogatókkal.

- Ha változtatni akarsz a világon, akkor ezt odahaza, nagyon egyszerű dolgokkal kezdd el - mondta el a Föld napi rendezvény célja kapcsán az egyik MÁK-os szervező, Bérces Dóra, aki hozzáfűzte: az öngondoskodás jó érzéssel tölti el az embereket, még akkor is, ha nem áll neki valaki otthon lisztet őrölni. - Kecskemét egy mezőváros, így nem egy elrugaszkodott ötlet, hogy tartsunk egy-két kecskét, néhány tyúkot - mutatott rá a szervező, aki hozzátette: a kisgyermekeken és szüleiken túl az idősek is rendkívül fogékonyak a környezettudatos gondolkodásra. - Nagyon sok idős néni számára azok a gondolatok, amiket megfogalmazunk régi emlékek - tudtuk meg Bérces Dórától.  [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Boróka, a jámbor kecske jól viselte az érdeklődő gyerekhadat
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!