Kultúra

2011.05.30. 20:15

Kecskeméti kerámia kiállítás Franciaországban

Címkék#Kecskemét

A Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből nyílik kiállítás a mai napon Poitiers-ben.

Rákász Judit

A látogatók a stúdió több mint 4 ezer darabból álló, 45 ország kerámiaművészetét reprezentáló gyűjteményéből láthatnak ízelítőt.

A mintegy 30 alkotó - köztük a 20. századi kerámiaművészet legjelentősebb művészeiként számon tartott mesterek - által készített műtárgyak felvillantják az elmúlt harminc év kortárs hazai és nemzetközi kerámiaművészetének történetét, és bepillantást engednek az anyagok és technikák színes választékába, melyekkel a kerámia egyetemes nyelvén fejezik ki elképzeléseiket és mondandójukat a művészek.

A franciaországi Vienne megyei önkormányzat épületében látható kiállítást Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke nyitja meg, a vendégeket a stúdió vezetője, Probstner János köszönti.

Legutóbb tavaly szeptemberben vendégeskedett a stúdió gyűjteménye Franciaországban: akkor a tárlat a Nemzetközi Kerámia Akadémia kongresszusával egyidőben volt látható Párizsban, és maga az akadémia elnöke, Janet Mansfield nyitotta meg. Az új kiállítás több mint egy hónapon át várja az érdeklődőket Poitiers központjában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!