Kultúra

2011.04.06. 17:53

Tojást is patkolt Kecskeméten a hatalmas sztárszakács

Forgatás helyszíne volt Zsigóné Kati kecskeméti otthona. A tojásdíszítés királynője Buday Péter sztárszakácsot látta vendégül, aki őt kérte fel a Most a Buday! című tévéműsor nagyszombati műsora háziasszonyának.

Rákász Judit

A forgatás 13 órakor kezdődött, és este fél 8-ig tartott. Libamáj készült, nyulat sütöttek, és az elmaradhatatlan sonka és tojás is megfőtt. Míg Buday Péter a főzés titkaiba avatta be a nézőket, az ország nyuszija a húsvéti hagyományokról mesélt, és tojásdíszítésre tanította a sztárszakácsot.

– Hatalmas termetű ember, a kezeiben szinte eltűntek az eszközök, ennek ellenére az összes eddigi tanítványom közül ő volt az egyik legügyesebb – mondta a népművész. – Tojást patkoltunk és viaszoltunk, és Péter minden munkafolyamatot megfigyelt, sokat kérdezett, minden apróságra odafigyelt. Kedves, barátságos ember, s emellett nagyszerű szakács! A forgatás után a 22 fős stábbal elfogyasztottuk az ételeket, és mondhatom, nagyon finom volt minden.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Zsigóné Kati és Buday Péter ünnepi menüt főzött, majd húsvéti tojást díszített
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!