Kultúra

2011.01.19. 09:11

Magyar kultúra napja Szegeden

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy- a kézirat tanúsága szerint- Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

baon.hu

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.
Helyi értékek, hungarikumok Csongrád megyében című konferencia ma kezdődött Szegeden. A tanácskozás kísérőprogramjaként három napon át a szegedi kistérség ősi szakmáit bemutató kiállítást láthatnak az érdeklődők a Megyeháza aulájában. Kiderül, hogyan készül a szegedi papucs, a tápai gyékénytárgyak, vagy az algyői halászháló – írta a szeged.hu.
A Móra Ferenc Múzeumban a Feszty-körkép megújulásáért jótékonysági estet rendeznek holnap este. Az igazat mondd, ne csak a valódit címmel Eperjes Károly színművész önálló estjére várják az érdeklődőket.
A Szegedi Nemzeti Színház a magyar kultúra napja tiszteletére a magyar irodalmi értékek alapján készült előadásait játssza, így például a Csalóka Pétert és Kosztolányi Dezső Édes Annáját is.

Forrás: szeged.hu
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!