Kultúra

2010.06.07. 17:10

Megyei pedagógusok miniszteri elismerése

Két Bács-Kiskun megyei pedagógus részesült miniszteri elismerésben a pedagógus nap alkalmából rendezett fővárosi díjátadó ünnepségen.

Magyarvári Annamária

A szakminiszter az idei Pedagógus Nap alkalmából az esélyt teremtő pedagógiai munkáért Teleki Blanka-díjjal jutalmazta Müller István Zoltánt, a bajai Közoktatási Intézmény és Gyermekotthon igazgatóját, a Speciális Szakiskolák Országos Egyesületének elnökét valamint Tamás Lászlót, a kalocsai Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium könyvtárosát.

A rendezvényen a pedagógusokat Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár köszöntötte, aki beszédében hangsúlyozta: a jó iskola első számú kulcsszereplője és feltétele a kiválóan képzett, megbecsült, testileg-lelkileg jól karbantartott pedagógus. Az oktatási államtitkár kiemelte: „A olyan pedagógusok kezében van a jövő, aki arra vállalkozik, hogy nevel, tanít, az jövőt épít”.

Az ünnepségen összesen 110 pedagógus részesült elismerésben. A díjakat a kitüntetetteknek Brassói Sándor, a szaktárca közoktatási főosztályvezető-helyettese adta át. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!