Kultúra

2010.06.14. 16:33

Énekszóval indult a vakáció

Vakációindító összéneklésre invitálta a Petőfi Népe a kecskeméti általános iskolásokat. Az ötlet bevált, közel háromszáz kisdiák búcsúztatta dalolva az idei tanévet hétfő délután, a művelődési központ bejáratánál.

P. Zs.

Fotó: BANCZIK ROBERT

Négy kórus előadásban négy közismert népdal csendült fel, amit színes lufikkal „honoráltunk”. A gyerekek „Áció, káció, akáció, vakáció” - felkiáltással üdvzölték a szünidőt, mi arra biztattuk őket és pedagógusaikat, hogy jövőre ismét indítsák közös énekléssel a vakációt, és legyenek sokkal többen, töltsék meg Kecskemét főterét. Résztvevők: a Kodály Iskola Miraculum gyermekkórusa (karvezető Durányik László), a Bányai Júlia Gimnázium általános iskolájának énekkara (karvezető Tolnainé Tarnai Éva), a Béke Általános Iskola énekkara (karvezető Torbaveczné Orosz Csilla), valamint a Lánchíd Utcai Általános Iskola énekkara (karvezető Koppányné Hévizi Erzsébet).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!