Kultúra

2010.04.16. 10:42

Szégyen, hogy még szűz vagyok?

Egy harmincéves hölgy tisztelt meg minket levelével, aki büszkén vállalja, hogy ilyen sokáig megőrizte szüzességét.

baon.hu

Kedves Baon!

Azért az önök portáljának írom meg történetemet, mert cikkeik témájából és stílusából is látszik, hogy – a teljesen elbulvárosodott médiumokkal szemben – tisztelik a hagyományos értékeket. Tudom, hogy sokan kinevetnek majd, de szívesen vállalom a hozzászólók támadásait, mert igenis büszke vagyok arra, hogy még szűz vagyok. Bízom benne, hogy lesznek olyan fiatalok, akik legalább egy kicsit elgondolkodnak azon, érdemes-e ideje korán odadobni magukat az első jöttment ficsúrnak.

Családom nem mondható prűdnek, nem is vagyunk különösebben vallásosak, az életem mégis úgy alakult, hogy nem találkoztam olyan férfival, akivel közelebb kerültünk volna egymással. Olyan iskolába jártam, gimnáziumba és főiskolára is, ahol egyáltalán nem voltak fiúk, így a baráti társaságom is kizárólag lányokból állt. Aztán szépen lassan persze minden barátnőm talált párt magának, leszámítva engem.

Nem tartom magam csúnyának, és azt sem mondhatnám, hogy nem akadtak volna udvarlóim, de általában még a randiig sem jutottunk el, mert annyira hidegen hagytak. Családom persze sokat ugrat emiatt, szinte nincs olyan összejövetel, ahol ne jönne elő a téma, hogy szűzen fogok-e meghalni.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Levélírónk még senkinek sem adta oda a szívét (Képünk illusztráció)
[/caption]

Gyűlölöm, amikor Bridget Jones-nak csúfolnak, amikor épp ő az a figura, aki szöges ellentétben áll velem. Egyébként sem tartom magam szinglinek, hiszen számomra nem jó ez az állapot, és szeretnék is változtatni ezen. Lehet, hogy túlságosan válogatós vagyok, és kétségtelen az is, hogy ebben  a korban már nem túl gazdag a kínálat, de nem adom fel.

Újra divat a szüzesség?

Amerikában már több millióan tettek szüzességi fogadalmat a házasságig! Míg korábban ciki volt, ha valaki nagykorúságán túl is megőrizte ártatlanságát, napjainkban divatba jött az önmegtartóztatás a fiatalok körében. A Silver Ring Thing (SRT) programhoz csatlakozó, házasságig szüzességet vállalók fogadalmat tesznek és ezüstgyűrűt kapnak. A gyűrű viselésével jelzik az ellenkező nem képviselőinek, hogy a testiségben számukra hol a határ.

Lehetőség van arra is, hogy „második szüzességi” esküt tegyenek a már nem szűz, de a házasságig szűzies élet fogadó, „bűneiket” megbánt fiúk és lányok. A szüzességi divat legismertebb elindítója Britney Spears volt, aki kislányos kinézetével megtestesítette a szűz tini-ideált, később persze más irányt vett élete. A gyűrű mögött álló mozgalmat Denny és Amy Pattyn alapították 1996-ban, mert egyre nagyobb aggodalommal figyelték a tinédzserek körében növekvő terhességek számát.

Bízom benne, hogy hamarosan megtalálom azt a férfit, aki méltó rá, hogy véget vessen három évtizedes szüzességemnek. Azt is tudom, hogy ő megért majd, örül és büszke lesz arra, hogy megőriztem számára tisztaságomat, lélekben és fizikailag is.

Természetesen vágyom már családra, gyerekekre. Ha nem is várom majd el lányomtól, hogy ilyen sokáig tartóztassa meg magát, de bízom benne, hogy nem a mai őrült, szexista trendet követi majd...

Továbbra is várjuk olvasóink magánéleti problémájáról, romantikus vagy tanulságos kalandjairól szóló írásait. Aki szívesen megosztaná velünk történetét vagy tanácsot, segítséget várna olvasóinktól, írjon a [email protected] e-mail címre, Pár-kapcsolat jeligével.

Újra divat a szüzesség? Amerikában már több millióan tettek szüzességi fogadalmat a házasságig! Míg korábban ciki volt, ha valaki nagykorúságán túl is megőrizte ártatlanságát, napjainkban divatba jött az önmegtartóztatás a fiatalok körében. A Silver Ring Thing (SRT) programhoz csatlakozó, házasságig szüzességet vállalók fogadalmat tesznek és ezüstgyűrűt kapnak. A gyűrű viselésével jelzik az ellenkező nem képviselőinek, hogy a testiségben számukra hol a határ.

Lehetőség van arra is, hogy „második szüzességi” esküt tegyenek a már nem szűz, de a házasságig szűzies élet fogadó, „bűneiket” megbánt fiúk és lányok. A szüzességi divat legismertebb elindítója Britney Spears volt, aki kislányos kinézetével megtestesítette a szűz tini-ideált, később persze más irányt vett élete. A gyűrű mögött álló mozgalmat Denny és Amy Pattyn alapították 1996-ban, mert egyre nagyobb aggodalommal figyelték a tinédzserek körében növekvő terhességek számát. Levélírónk még senkinek sem adta oda a szívét (Képünk illusztráció) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!