Kultúra

2010.04.29. 18:58

Ballagás és vizsgadrukk

Szerda este még vidáman szerenádoztak, csütörtök reggel bolondoztak, ma elballagnak, hétfőn pedig már a magyar érettségin izgulhatnak a végzős középiskolások – közel ötezren a megyében.

Magyarvári Annamária

A házunk mellett levő szakközépiskolából hetek óta kihallatszanak délutánonként a Gaudeamus igitur hangjai. A végzősök lelkesen készültek életük egyik nagy eseményére, a középiskolai ballagásra. A szalagos diákoknak az elmúlt napok még vidáman és önfeledten teltek: szerdán este lovas kocsin, traktoron, gyalogosan vágtak neki a kecskeméti éjszakának szerenádozni. Tegnap reggel kicsit még álmosan és nehéz fejjel, de boldogan integettek felénk – mint bolondballagók.

A mulatozásnak azonban hamarosan vége, hétfőtől a szigor és a tudás veszi át a jókedv helyét: országszerte megkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák, melyeket május 3. és május 25. között tartanak meg. Az írásbelik után az emelt szintű szóbelik következnek június 3. és június 9. között, majd a középszintű szóbelizők vizsgáznak június 14. és június 25. között. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Képünk a kecskeméti ÁFEOSZ-ban készült. Tegnap még Bodor Zoltán osztálya, a 12/B-sek is önfeledten ünnepelték a középiskolás évek végét.
[/caption]

A bűnözők is felkészültek a ballagásra!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!